Breivik ar relua masacrul comis anul trecut: Adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau copii nevinovaţi. Când revoluţia paşnică este imposibilă, singura opţiune este revoluţia violentă - VIDEO

Anders Behring Breivik a declarat marţi în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane. "Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

1840 afișări
Imaginea articolului Breivik ar relua masacrul comis anul trecut: Adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau copii nevinovaţi. Când revoluţia paşnică este imposibilă, singura opţiune este revoluţia violentă - VIDEO

Anders Behring Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ulterior, tribunalul i-a cerut să scurteze lectura declaraţiei sale, a cărei retorică a fost diminuată, potrivit lui. 

"Tinerii Partidului Laburist sunt naivi şi îndoctrinaţi, ei nu sunt nişte copii nevinovaţi, ci militanţi politici", afirmă Breivik, care a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, pe insula Utoeya, unde avea loc o tabără de vară a Tineretului laburist. 

"Uciderea a 70 de persoane poate împiedica un război civil", a adăugat el. 

"Oamenii care mă numesc diabolic confundă faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent", s-a apărat acuzatul.

Diferenţa constă în intenţii: unele violenţe pot împiedica altele şi mai mari, a explicat el.

"Când revoluţia paşnică este imposibilă, singura opţiune este revoluţia violentă", a continuat Breivik, folosind cuvântul "noi" pentru a se referi la cauza sa, lăsând impresia că reprezintă o mişcare mai extinsă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici