Brexit. Discuţiile comerciale dintre Marea Britanie şi UE au continuat în cursul nopţii. Un acord ar putea fi anunţat joi

  • Discuţiile dintre Marea Britanie şi UE cu privire la un acord comercial post-Brexit au continuat în cursul nopţii.
  • Negociatorii de la Bruxelles încearcă să finalizeze detaliile privind cotele de pescuit.
  • Se pare că documentul de acord contine aproximativ 2.000 de pagini.
2044 afișări
Imaginea articolului Brexit. Discuţiile comerciale dintre Marea Britanie şi UE au continuat în cursul nopţii. Un acord ar putea fi anunţat joi
Discuţiile dintre Marea Britanie şi UE cu privire la un acord comercial post-Brexit au continuat în cursul nopţii, dar se aşteaptă ca un acord să fie dezvăluit joi, notează BBC.
 
Negociatorii de la Bruxelles încearcă să finalizeze detaliile privind cotele de pescuit, care s-au dovedit a fi un obstacol în calea unui acord în lunile de discuţii.
 
Premierul Boris Johnson şi-a informat cabinetul cu privire la progresele făcute.
 
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a postat un mesaj pe Twitter chiar după miezul nopţii pentru a confirma că discuţiile vor continua.
 
"Lucrările vor continua pe tot parcursul nopţii. În acest moment, este recomandat tuturor celor care urmăresc Brexit-ul să doarmă puţin," a spus el.
 
"Sperăm că va fi posibil să începem devreme mâine dimineaţă," a adăugat el.
 
Se pare că documentul de acord contine aproximativ 2.000 de pagini, ambele părţi având termen până la 31 decembrie - când Marea Britanie părăseşte normele comerciale ale UE - pentru a fi aprobat de parlamentari.
 
Un acord ar pune capăt perspectivei celor două părţi de a impune taxe de import pe scară largă, tarife, pentru bunurile reciproce de la 1 ianuarie, ceea ce ar putea afecta preţurile.
 
Surse europene au declarat că premierul Johnson şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost în contact în ultimele zile pentru a încerca să iasă din impas înainte de o pauză în negocieri în perioada sărbătorilor de Crăciun.
 
Se pare că unul dintre punctele importante discutate include cotele pentru anumite tipuri de peşti.
 
Marea Britanie a insistat să deţină controlul asupra pescuitului în apele sale de la 1 ianuarie şi să păstreze o parte mai mare din capturi decât în cadrul sistemului actual de cote.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici