BREXIT: Politicienii britanici, sfătuiţi să folosească taxiuri din cauza eventualelor violenţe

Parlamentarii britanici au fost sfătuiţi să folosească serviciile companiilor de taxi pentru a se deplasa deoarece riscă să fie atacaţi pe stradă de oamenii nemulţumiţi de rezultatele negocierilor privind Brexit, informează CNN.

1539 afișări
Imaginea articolului BREXIT: Politicienii britanici, sfătuiţi să folosească taxiuri din cauza eventualelor violenţe

Politicienii britanici, sfătuiţi să ia taxiul din cauza eventualelor violenţe în contextul Brexit

Lindsay Hoyle, vicepreşedintele Camerei Comunelor, le-a trimis membrilor Parlamentului un e-mail în care le-a explicat că au fost contractate servicii de taxi pentru a-i prelua de la sediul instituţiei. "Personal, nu am mai simţit niciodată o astfel de tensiune şi sunt conştient că şi alţi colegi simt la fel. Mulţi dintre colegii mei au fost deja supuşi abuzurilor şi intimidării", a scris Hoyle. El le-a sugerat parlamentarilor să ia măsuri pentru a fi în siguranţă.

Hoyle a avertizat că "tensiunile şi emoţiile sunt la cote foarte înalte", ceea ce i-ar putea determina pe unii cetăţeni să îşi exprime frustrarea prin intermediul violenţei. El a adăugat că au fost luate măsuri de securitate la domiciliile majorităţii parlamentarilor.

CNN notează că un grup pro-Brexit s-a remarcat în ultima perioadă prin hărţuirea şi insultarea unor politicieni şi jurnalişti. În 2016, cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit, Jo Cox, membră a Parlamentului şi activistă anti-Brexit, a fost ucisă pe stradă în Leeds.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici