Brexit. Războiul nervilor între Londra şi Bruxelles. Marea Britanie: ”Oferta UE este inacceptabilă.” Ziua în care ar putea fi făcut marele anunţ

  • Negocierile de duminică, 13 decembrie, dintre Londra şi Brixelles vor continua peste noapte.
  • Condiţiile oferite de Uniunea Europeană continuă să fie „inacceptabile” pentru Marea Britanie, potrivit unei surse guvernamentale.
  • Principalul punct care a dus la blocarea discuţiilor se referă la cât de aproape ar trebui să rămână Marea Britanie de normele economice ale UE în viitor.
3846 afișări
Imaginea articolului Brexit. Războiul nervilor între Londra şi Bruxelles. Marea Britanie: ”Oferta UE este inacceptabilă.” Ziua în care ar putea fi făcut marele anunţ
Discuţiile comerciale post-Brexit au intrat în linie dreaptă, iar negocierile de duminică, 13 decembrie, vor continua peste noapte într-un ultim efort de a ajunge la un acord, notează BBC.
 
Însă, ambele părţi au avertizat că este puţin probabil să se ajungă la un numitor comun.
 
Condiţiile oferite de Uniunea Europeană continuă să fie „inacceptabile” pentru Marea Britanie, potrivit unei surse guvernamentale.
 
"Discuţiile continuă peste noapte, dar oferta UE de pe masă rămâne inacceptabilă," a spus sursa britanică.
 
Premierul Boris Johnson Johnson şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen vor decide dacă vor renunţa la negocieri sau le vor continua dincolo de termen.
 
"Primul-ministru va depune toate eforturile în acest proces, dar este absolut clar: orice acord trebuie să fie corect şi să respecte poziţia fundamentală conform căreia Marea Britanie va fi o naţiune suverană peste trei săptămâni," a mai precizat sursa.
 
Principalul punct care a dus la blocarea discuţiilor se referă la cât de aproape ar trebui să rămână Marea Britanie de normele economice ale UE în viitor.
 
UE este hotărâtă să împiedice Regatul Unit să obţină ceea ce consideră un avantaj nedrept al accesului fără tarife la pieţele sale, stabilind în acelaşi timp propriile standarde în materie de produse, drepturi de angajare şi subvenţii pentru întreprinderi.
 
Drepturile pentru pescuit sunt un alt domeniu major care împiedică acordul, cu avertizarea UE că, fără accesul la apele Regatului Unit pentru flotele blocului, pescarii britanici nu vor mai avea acces special la pieţele UE pentru a-şi vinde marfa.
 
Dacă nu se va ajunge la un acord de liber schimb pe 31 decembrie, schimburile între cele două părţi se vor face în conformitate cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, sinonime cu impunerea de taxe vamale şi cote.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici