Brexit: Theresa May le cere liderilor UE să considere "serioase" planurile Marii Britanii/ Conducătorii Lituaniei şi Slovaciei nu văd un progres în urma discursului premierului britanic

Premierul Marii Britanii Theresa May a cerut liderilor UE să-şi concentreze atenţia asupra obţinerii unui acord privind Brexit-ul în următoarele două luni, spunând că negocierile nu vor fi prelungite, transmite BBC.

333 afișări
Imaginea articolului Brexit: Theresa May le cere liderilor UE să considere "serioase" planurile Marii Britanii/ Conducătorii Lituaniei şi Slovaciei nu văd un progres în urma discursului premierului britanic

Brexit: Theresa May le cere liderilor UE să considere "serioase" planurile Marii Britanii

La o cină la summit-ul informal de la Salzburg, ea le-a spus celor 27 de lideri UE că priorităţile sale sunt menţinerea legăturilor economice şi asigurarea graniţei cu Irlanda de Nord.

Marea Britanie va prezenta noi idei pentru controalele la frontieră pentru a aborda impasul actual irlandez.

Aşa cum a subliniat premierul, UE trebuie să-şi regândească şi poziţia la frontieră.

Într-un discurs la cină, May a subliniat că propunerile sale pentru o cooperare viitoare între Marea Britanie şi UE ar asigura o "relaţie apropiată".

Reuniunea informală a liderilor UE în oraşul austriac Salzburg este prima ocazie pe care prim-ministrul britanic a avut-o pentru a-şi prezenta planul pentru ieşirea ţării din UE celorlalţi lideri europeni.

Liderii Lituaniei şi Slovaciei nu văd un progres în urma discursului premierului Theresa May

Preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite şi prim-ministrul slovac Peter Pellegrini au declarat în urma discursului pe tema Brexit ţinut de premierul britanic Theresa May că nu există progrese în ceea ce priveşte Brexitul sau graniţa cu Irlanda, relatează Reuters.

„În acest punct al discuţiei, totul a rămas pe loc. Nu există niciun progres”, a declarat preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite.

„Pe problema graniţei nu a existat niciun progres. Vom vedea dacă apare ceva nou în urma discuţiei dintre cele 27 de ţări”, a declarat prim-ministrul slovac Peter Pellegrini.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene se vor întâlni joi pentru a discuta despre Brexit.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulţi parlamentari conservatori contestă propunerile şefei Guvernului de la Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici