Brexit: Uniunea Europeană lansează o serie de noi propuneri în privinţa acordului nord-irlandez. Marea Britanie doreşte soluţionarea favorabilă a tranzitului comercial

  • UE lansează o serie de propuneri pentru a soluţiona tranzitul comercial dintre Marea Britanie şi Irlanda de Nord
  • Regatul Unit doreşte să schimbe acordul încheiat ca parte a procesului Brexit
  • Britanicii doresc circulaţia liberă a mărfurilor între Marea Britanie şi Irlanda de Nord
1686 afișări
Imaginea articolului Brexit: Uniunea Europeană lansează o serie de noi propuneri în privinţa acordului nord-irlandez. Marea Britanie doreşte soluţionarea favorabilă a tranzitului comercial

Sursa foto: profimedia

Conform acordului actual, o graniţă rigidă între Irlanda, care face parte din UE şi Irlanda de Nord, care aparţine de Regatul Unit, este de evitat. Britanicii doresc menţinerea Irlandei de Nord pe piaţa unică europeană de bunuri, în ciuda acordului Brexit prin care şi-au manifestat ieşirea din uniune.

Crearea unei noi frontiere, afirmă sindicaliştii, ar submina poziţia comercială a Marii Britanii în cadrul regatului. Normele actuale impun numeroase controale asupra comercializării produselor din carne refrigerata dar nu numai.

Marea Britanie se aşteaptă ca propunerile venite din partea Uniunii Europene să permită circulaţia liberă a bunurilor şi să implice controale reduse asupra mărfurilor şi medicamentelor.

Uniunea Europeană a pregătit un set de propuneri pe care urmează să le prezinte pentru a soluţiona protocolul nord-irlandez.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Šefčovič, a declarat că noile propuneri pentru Protocolul Irlandei de Nord vor fi „de mare anvergură” şi că speră să fie văzute ca atare, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici