Britanicii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Suedia, pe fondul unor posibile atacuri teroriste după arderea Coranului

Administraţia de la Londra atenţionează cetăţenii britanici care călătoresc în Suedia în privinţa unor posibile atacuri teroriste, în urma arderilor Coranului de către activişti anti-islam care au indignat lumea musulmană.

1992 afișări
Imaginea articolului Britanicii sunt sfătuiţi să nu călătorească în Suedia, pe fondul unor posibile atacuri teroriste după arderea Coranului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În recomandările de călătorie actualizate, ministerul britanic de Externe a declarat că autorităţile suedeze au reuşit să dejoace unele atacuri planificate şi au efectuat arestări.

"Ar trebui să fiţi vigilenţi în această perioadă", a transmis ministerul, adăugând că "este foarte probabil ca teroriştii să încerce să comită atacuri în Suedia", locurile vizitate de străini fiind potenţiale ţinte, informează Reuters.

Arderea Coranului este permisă în Suedia în conformitate cu normele privind libertatea de exprimare, dar musulmanii consideră că arderea cărţii lor sfinte este o blasfemie.

Guvernul american a avertizat, de asemenea, într-o atenţionare de călătorie, cu privire la posibile atacuri teroriste în Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici