British Airways ar putea concedia 12.000 de angajaţi din cauza scăderii drastice a numărului de călători

  • British Airways ar putea fi forţată să reducă mai mult de un sfert din personal ca urmare a scăderii drastice a numărului de călători
  • Pandemia de coronavirus loveşte crunt una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, potrivit CNN
  • „Cu ce ne confruntăm ca şi companie aeriană ... este că nu mai există normal”, a declarat CEO-ul British Airways
254 afișări
Imaginea articolului British Airways ar putea concedia 12.000 de angajaţi din cauza scăderii drastice a numărului de călători

Sursa foto: Profimedia

Compania-mamă IAG a anunţat marţi într-un comunicat că British Airways anunţă sindicatele despre un program de restructurare care va afecta majoritatea angajaţilor şi „ar putea duce la o reducer de până la 12.000 dintre aceştia”.

IAG, care deţine şi compania aeriană spaniolă Iberia, a declarat că veniturile sale din primul trimestru au scăzut cu 13% până la 4,6 miliarde EUR (5 miliarde de dolari), înregistrând pierderi operaţionale de 535 milioane EUR (579 milioane dolari).

Grupul de companii aeriene a avertizat că pierderile din trimestrul doi ar fi „semnificativ mai mari” şi că se aşteaptă ca „revenirea la numărul de călători din 2019 va dura câţiva ani”.

"Cu ce ne confruntăm ca şi companie aeriană ... este că nu mai există 'normal'", a declarat CEO-ul British Airways, Alex Cruz, într-o scrisoare adresată personalului care a fost trimisă redacţiei CNN Business. "Ieri, British Airways a zburat cu doar câteva aeronave de pe Heathrow. Într-o zi normală, ar fi zburat peste 300", a adăugat el.

Vestea vine în condiţiile în care interdicţiile de zbor şi măsurile de izolare la nivel naţional ameninţă cu falimentarea companiilor aeriene din întreaga lume. „Criza financiară în creştere” cu care se confruntă transportatorii ar putea determina diminuarea profitului companiilor cu până la 55% în acest an, sau cu aproximativ 314 miliarde de dolari, potrivit International International Transport Transport Association.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici