Iarna aceasta, bucuria vine pe patine: olandezii speră să iasă la plimbare pe canalele îngheţate

  • Iarna le-ar putea putea aduce olandezilor o bucurie rară: patinatul pe canale
  • Copiii din Ţările de Jos învaţă încă din şcoală să patineze
  • Cursa de 200 de kilometri pe canale a fost organizată ultima data în 1997
243 afișări
Imaginea articolului Iarna aceasta, bucuria vine pe patine: olandezii speră să iasă la plimbare pe canalele îngheţate

FOTO: Profimedia

Olandezii sunt cunoscuţi pentru lalele, mori de vânt şi legalizarea drogurilor uşoare. Dar poate nu ştii că, iarna, au o mare pasiune.

Imediat ce se lasă frigul, olandezii îşi pun patinele şi ies la plimbare pe canalele îngheţate. Sara Klusch studiază la Amsterdam de 3 ani. Anul acesta, abia aşteaptă să iasă la patinat alături de prietenii ei. 

„În fiecare iarnă există această speranţă. Se dă la ştiri şi se dezbate dacă este îndeajuns de frig ca să patineze pe canale sau nu. Am fost suprinsă să învăţ că majoritatea copiilor olandezi învaţă să patineze la şcoală. Este unul dintre sporturile aproape obligatorii”, povesteşte Sara.

Bucuria e atat de mare încât, evident, a apărut şi un muzeu al patinajului. Iar la Amsterdam, există vernisaje pe această temă cu picturi de Rembrandt sau Pieter Bruegel cel Bătrân. Cel mai mare eveniment e însă o cursă de două sute de kilometri care are loc rar. Adică doar atunci când gheaţa acoperă canalele din 11 oraşe din nordul ţării.

„Acum au dat interdicţie la mersul cu bărcile pe canale ca să se creeze condiţiile propice pentru gheaţă”, adaugă Sara.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici