Budapesta vrea să-şi modifice drapelul pentru a nu fi confundat cu steagul României

Primăria oraşului Budapesta a finalizat elaborarea unui proiect care prevede modificarea drapelului oraşului pentru că are aceleaşi culori ca steagul României, documentul urmând să fie supus votului Consiliului Municipal marţea viitoare.

775 afișări
Imaginea articolului Budapesta vrea să-şi modifice drapelul pentru a nu fi confundat cu steagul României

Budapesta vrea să-şi modifice drapelul pentru a nu fi confundat cu steagul României (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Politics.hu, anunţul privind finalizarea proiectului a fost făcut de primarul Budapestei, Istvan Tarlos, citat de publicaţia Hungary Around the Clock.

Potrivit primarului, schimbarea este necesară pentru că actualul drapel al Budapestei are culorile roşu, galben şi albastru, putând fi confundat uşor cu steagul naţional al României.

Conform proiectului, noul steag va fi alb şi va avea triunghiuri roşii, albe şi verzi pe margine, în centru fiind poziţionată emblema militară a Budapestei.

Schimbarea drapelului capitalei ungare va costa zece milioane de forinţi (peste 37.000 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici