Bulgaria a modificat viteza maximă pe autostrăzi. Cu cât se va putea circula în ţara vecină

Viteza maximă pe autostrăzile bulgare a devenit, în noaptea de luni spre marţi, de 140 de kilometri pe oră, dar această prevedere se aplică numai porţiunilor de carosabil modernizat.

838 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a modificat viteza maximă pe autostrăzi. Cu cât se va putea circula în ţara vecină

Bulgaria a modificat viteza maximă pe autostrăzi. Cu cât se va putea circula în ţara vecină (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Conform noii legislaţii adoptate, "vehiculele se pot deplasa cu o viteză de până la 140 de kilometri pe oră numai pe porţiunile pe care carosabilul permite această viteză", relatează site-ul Novinite.com.

Anterior, limita superioară de viteză era de 130 de kilometri pe oră. Această limită rămâne de 90 de kilometri pe oră pe secţiunile care prezintă risc şi pe cele construite cu mulţi ani în urmă.

Amendamentele la Codul Rutier introduc, de asemenea, termenul "drum rapid" (fast road), porţiuni de drum pe care şoferii pot conduce cu până la 120 de kilometri pe oră. Aceste drumuri nu vor avea o bandă de urgenţă, ci doar locuri de popas. Acest tip de drum abia urmează să fie construit în Bulgaria şi va costa cu aproximativ 30% mai puţin decât costă autostrăzile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici