Bulgaria: Autorităţile nu vor permite fermierilor să blocheze frontiera cu România

Comisarul-şef Pavlin Dimitrov, din cadrul Ministerului bulgar de Interne, a declarat, marţi, că poliţia nu va permite fermierilor bulgari să perturbe traficul la punctele de frontieră cu România, în cadrul unor proteste anunţate pentru miercuri, relatează site-ul Novinite.com.

17 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Autorităţile nu vor permite fermierilor să blocheze frontiera cu România

Bulgaria: Autorităţile nu vor permite fermierilor să blocheze frontiera cu România (Imagine: www.novinite.com)

El a fost invitat să comenteze cu privire la intenţia producătorilor de lapte de a bloca traficul la trei puncte de control de la frontiera cu România, de la Vidin, Ruse şi Oriahovo, după exemplul colegilor lor greci, care au blocat traficul dintre Bulgaria şi Grecia peste o săptămână.

"Legislaţia rutieră interzice blocarea traficului pe drumurile din Bulgaria, indiferent care ar fi motivele, şi vom lua măsuri pentru a împiedica pe oricine ar face acest lucru", a declarat Dimitrov. El a anunţat că Poliţia din Oriahovo va primi efective suplimentare pentru orice eventualitate.

Fermierii din nordul şi sudul Bulgariei au hotărât să organizeze proteste de stradă. Unul dintre cele mai ample proteste, departe de frontieră, a fost programat pentru miercuri, pe o nouă secţiune a autostrăzii Trakia, în apropiere de Stara Zagora.

Principala solicitare a protestatarilor este ca Ministerul Agriculturii să efectueze o actualizare a registrului agricol, care are rolul de a identifica beneficiarul şi mărimea subvenţiilor acordate, fiind, totodată, nemulţumiţi faţă de scăderea preţurilor laptelui.

Citeşte şi

Coloană de 300 de camioane la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici