Bulgaria: Două românce au murit într-un accident rutier (Video)

Un autocar turcesc s-a răsturnat şi a intrat în coliziune cu un autoturism, provocând moartea a şase persoane, respectiv patru adolescenţi bulgari, aflaţi în maşină, şi două românce din autocar, relatează pagina electronică a agenţiei bulgare Focus, care citează Centrul medical de coordonare bulgar.

257 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Două românce au murit într-un accident rutier (Video)

Bulgaria: Două românce au murit într-un accident rutier (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Autocarul făcea o cursă Bucureşti-Istanbul, având la bord 15 români, dintre care cinci au ajuns deja în ţară, iar opt sunt audiaţi de Poliţia bulgară pentru a stabili circumstanţele producerii evenimentului rutier.

De asemenea, la bordul autocarului se mai aflau patru cetăţeni turci. Sigurele victime sunt cele două femei, ceilalţi pasageri nefiind răniţi.

Autocarul s-a ciocnit în cursul dimineţii cu un autoturism bulgăresc în zona Stara Zagora, evenimentul soldându-se cu moartea a două românce care se aflau în autobuz şi a patru bulgari din autoturism, a precizat, sâmbătă, consulatul României la Sofia, la solicitarea MEDIAFAX.

Autocarul venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Istanbul, fiind o cursă regulată pe această rută.

Consulul român de la Sofia s-au deplasat la locul accidentului unde a oferit asistenţă şi sprijin.

Agenţia bulgară Focus, care cita Centrul medical de coordonare bulgar, anunţase că doi români au murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier produs în zona oraşului bulgar Stara Zagora. Românii se aflau într-un autocar cu numere de înmatriculare turceşti, la bordul căruia se aflau 30 de persoane şi care s-a răsturnat şi a intrat în coliziune cu o maşină, a informat surse citată.

Conform Novinite.com, accidentul s-a produs vineri seara, în jurul orei 22.00, iar echipele de salvare au încercat timp de zece ore să scoată cele şase trupuri neînsufleţite din vehicule.

Cei patru tineri aflaţi în maşină, toţi în vârstă de 18 ani, erau elevi la şcoala de limbi străine Romain Rolland din Stara Zagora, iar şoferul avea permis de conducere valabil.

Potrivit agenţiei BGNES, citată de Novinite.com, şoferul de 18 ani al autoturismului deţinea permis de conducere valabil, dar avea experienţă de numai trei luni. El nu a oprit la un stop, iar autocarul a lovit maşina acestuia, un Volkswagen Golf. Drumurile din zonă erau umede vineri seara, iar vizibilitatea redusă.

Două zile de doliu la Stara Zagora

Zilele de duminică şi luni au fost declarate zile de doliu de Primăria din oraşul bulgar Stara Zagora relatează site-ul Novinite.com.

Un steag negru va fi arborat pe clădirea Primăriei din Stara Zagora, duminică, la ora 14.00, iar clopotele tuturor bisericilor din oraş vor bate simultan duminică şi luni.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Patru români, ucişi în Elveţia

Cinci români, răniţi într-un accident produs în Ungaria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici