Bulgaria: Fiica "regelui cocainei" a fost eliberată de răpitori după 47 de zile

Fiica lui Evelin Banev, presupusul lider al unei reţele de trafic de cocaină din America latină către Europa, în vârstă de 10 ani şi care a fost răpită la 5 martie, a fost eliberată duminică seară, a anunţat ministerul bulgar de Interne.

568 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Fiica "regelui cocainei" a fost eliberată de răpitori după 47 de zile

Bulgaria: Fiica "regelui cocainei" a fost eliberată de răpitori după 47 de zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fetiţa, Lara Baneva, a fost eliberată într-o parcare din Sofia în jurul orei 22:00, în apropiere de un comisariat de poliţie, unde aceasta s-a dus pe jos. Ea este în stare fizică bună şi a fost dată în grija psihologilor, a precizat ministerul.

Radioul public BNR a raportat plata unei despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, informaţie neconfirmată oficial.

Conform televiziunii private BTV, răpitorii ceruseră două milioane de leva (un milion de euro).

Fetiţa a fost răpită în urmă cu 47 de zile din faţa domiciliului său din Boiana, o suburbie din Sofia, în maşina care trebuia să o ducă la şcoală.

Răpirea fetiţei lui Evelin Banev, supranumit "regele cocainei", este prima declarată în Bulgaria pentru un copil atât de mic.

În vârstă de 47 de ani şi numit şi "Brendo", Evelin Banev a fost condamnat la Sofia la 15 februarie la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani pentru o sumă de 11,86 milioane de euro (aproape 22 de milioane de leva). Acesta este în prezent în Italia, unde este acuzat într-un proces pentru import de cocaină din America latină în contul mafiei calabreze, N'drangheta. Acesta este acuzat de trafic de droguri şi în România.

Alături de alţi cinci membri ai unui grup criminal, acesta ar fi participat la o reţea internaţională care ar fi tranzitat ilegal 40 de tone de droguri din America latină către Europa între 2004 şi 2007, conform ministerului bulgar de Interne.

Răpirea Larei Baneva este prima din 2009, când o bandă de 10 persoane implicate în 14 răpiri a fost demontată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici