Bulgaria, Macedonia, Grecia şi Insulele Canare se confruntă în continuare cu incendii de amploare

Mai multe incendii declanşate în această săptămână au rămas în continuare active duminică, în sudul Europei, în special în Bulgaria, Macedonia, Grecia şi în arhipelagul Canare.

8 afișări
Imaginea articolului Bulgaria, Macedonia, Grecia şi Insulele Canare se confruntă în continuare cu incendii de amploare

Bulgaria, Macedonia, Grecia şi Insulele Canare se confruntă în continuare cu incendii de amploare

În Bulgaria, flăcările continuă să facă ravagii în partea centrală şi meridională a ţării, în timp ce mai multe persoane suspectate că au încercat să declanşeze incendii au fost arestate.

În total 23.000 de hectare de pădure au fost arse în Bulgaria, unde au fost mobilizaţi 7.000 de pompieri şi 2.500 de militari, în timp ce Sofia a lansat apeluri la ajutor internaţional, care până în prezent au rămas fără răspuns. Circa 20 de persoane suspectate că au declanşat incendii, în special din motive economice, au fost arestate de poliţie.

În Grecia, cinci mari focare se înregistrau duminică în nord-vestul ţării, în departamentele Ioannina, Florina, Kozani, Pieria şi Thesprotia.

În Macedonia, un nou incendiu s-a declanşat sâmbătă seara în apropiere de parcul naţional Jasen, în nord-vestul ţării. Două elicoptere germane ale contigentului KFOR au fost trimise pentru combaterea incendiilor.

Circa 30 de alte focare rămân în continuare active în această zonă, dar majoritatea sunt considerate controlate, chiar dacă persistenţa caniculei multiplică temerile privind o nouă escaladare a acestora.

În Spania, un incendiu care s-a declanşat vineri în Gran Canaria, în Arhipelagul Canare, continua să ardă duminică, afectând 2.000 de hectare.

Un alt incendiu declanşat pe insula La Gomera, care a distrus 180 de hectare, a fost controlat duminică dimineaţă, în timp ce pe continent un alt focar, declanşat într-un poligon de tragere din Andalusia a distrus peste 550 de hectare.

În România nu a mai fost înregistrat nici un incendiu important duminică, chiar dacă riscul rămâne ridicat din cauza caniculei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici