Bulgaria va oferi pentru prima dată asistenţă militară Ucrainei

Parlamentul bulgar a aprobat trimiterea în Ucraina a primei tranşe de ajutor militar de la începutul războiului.

666 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va oferi pentru prima dată asistenţă militară Ucrainei

Bulgaria va oferi pentru prima dată asistenţă militară Ucrainei

Bulgaria a fost una dintre puţinele ţări europene care nu au participat la eforturile comunităţii internaţionale de a oferi asistenţă militară Kievului. La începutul primăverii, politicienii bulgari au încercat să trimită arme Forţelor Armate ale Ucrainei, dar în mai această decizie a fost blocată de guvernul ţării (care s-a schimbat de atunci).
 
Lista completă a ceea ce va fi trimis Kievului este clasificată, dar Sofia spune că este vorba în principal de arme şi muniţie. Sistemele de rachete antiaeriene şi avioanele de luptă, de care Kievul are cel mai mult nevoie, nu sunt incluse în tranşă: Ministerul Apărării bulgar a explicat acest lucru având în vedere menţinerea propriei capacităţi de apărare.
 
„Mulţumesc parlamentului bulgar pentru votul istoric privind acordarea primului pachet de asistenţă militară”, a scris ministrul de Externe ucrainean Dmitri Kuleba pe Twitter. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici