Bulgaria va oferi UE informaţii suplimentare privind implicarea Hezbollah în atentatul de la Burgas

Bulgaria va furniza Uniunii Europene dovezi suplimentare privind implicarea mişcării şiite Hezbollah în atentatul antiisraelian comis în iulie 2012 la Burgas, în scopul introducerii grupării islamiste pe lista organizaţiilor teroriste.

113 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va oferi UE informaţii suplimentare privind implicarea Hezbollah în atentatul de la Burgas

Bulgaria va oferi UE informaţii suplimentare privind implicarea Hezbollah în atentatul de la Burgas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bulgaria va oferi Uniunii Europene informaţii suplimentare privind implicarea Hezbollah în atentat", a declarat premierul interimar bulgar, Marin Raikov, conform site-ului israelian Ynetnews.

Uniunea Europeană a anunţat la începutul lunii martie că va analiza posibilitatea impunerii de sancţiuni organizaţiei şiite Hezbollah, dar încă nu are dovezi suficiente privind activităţile acesteia în Europa pentru a lua o decizie.

În februarie, autorităţile bulgare au acuzat mişcarea şiită libaneză de implicare în atentatul antiisraelian comis în iulie 2012 în staţiunea Burgas. La rândul său, Israelul a cerut insistent Uniunii Europene să introducă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici