Bulgaria va primi bani de la UE pentru a face faţă crizei gazelor

Bulgaria va primi o parte din cei cinci miliarde de dolari alocaţi de Comisia Europeană combaterii crizei financiare globale, pentru a face faţă întreruperii livrării de gaze naturale din cauza conflictului ruso-ucrainean, informează site-ul novinite.com.

19 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va primi bani de la UE pentru a face faţă crizei gazelor

Bulgaria va primi bani de la UE pentru a face faţă crizei gazelor - presă

Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a finaliza operaţiunea numită "interconectare", respectiv conectarea reţelei bulgare de tranzit al gazelor cu reţelele din România şi Grecia.

 

Acest lucru a fost dezvăluit în urma unei conversaţii telefonice de miercuri seara între premierul bulgar, Serghei Stanişev, şi omologul său ceh, Mirek Topolanek, care asigură preşedinţia semestrială a UE, a anunţat serviciul de presă al Consiliului de Miniştri.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, preşedintele bulgar, Gheorghi Părvanov, a anunţat că, potrivit Consiliului Naţional de Securitate, ţara are nevoie să fie conectată cu reţeaua de tranzit al gazelor Turcia-Grecia-Italia, ceea ce necesită construcţia a 70 de kilometri de conducte.

Premierul ceh l-a informat pe Stanişev că restaurarea livrărilor de gaze ruseşti către Bulgaria reprezintă un punct central al negocierilor Uniunii Europene cu Rusia şi Ucraina.

Topolanek a mai precizat că solidaritatea UE faţă de Bulgaria, care a suferit cel mai mult de pe urma suspendării livrărilor de gaze ruseşti spre Europa, va fi un subiect major la reuniunea miniştrilor Energiei din cadrul Uniunii, programată pentru luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici