Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump/ Bursa de la Bucureşti afişeaza scăderi pe toţi indicii

Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, după ce candidatul republican Donald Trump a câştigat alegerile din SUA, aducând incertitudine în pieţe, scrie Reuters.

2146 afișări
Imaginea articolului Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump/ Bursa de la Bucureşti afişeaza scăderi pe toţi indicii

Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump/ Bursa de la Bucureşti afişeaza scăderi pe toţi indicii

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Sectoarele sensibile creşterii economice, precum auto, financiar şi de petrol au fost printre cele mai afectate.

Pieţele au pariat pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost văzută ca o opţiune de echilibru pentru pieţe. Este o incertitudine mare care gravitează în jurul alegerii lui Trump, în condiţiile în care pieţele sunt sceptice cu privire la politicile lui, precum cea comrcială. Indicatorii iniţiali au sugerat scăderi de până la 4% la deschidere. Imediat după deschiderea burselor europene, Trump a ţinut discursul victoriei, în care a spus că va căuta să ajungă la un numitor comun cu partenerii, nu la ostilităţi, şi că va lucra împreună cu alte naţiuni.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,18%, după ce la debutul şedinţei de tranzacţionare era pe scădere cu peste 2%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,03%, în timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a înregistrat un declin de 1,20%.

Bursa de la Bucureşti afişează scăderi pe toţi indicii

Bursa de la Bucureşti afişa la ora 11:20 scăderi pe toţi indicii, în condiţiile în care pieţele financiare externe reacţionează negativ la rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.

Astfel, BET afişa o scădere de 0,9% la 6.747 de puncte, după ce a deschis în această dimineaţă în minus cu 1,8% faţă de şedinţa precedentă.

BET-TR avea un minus 0,9%, BET-FI, minus 0,3, BETPlus, minus 0,9, sunt doar câţiva din indicia care sunt pe roşu în această dimineaţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici