Bush a influenţat o anchetă antiteroristă britanică pentru a-şi spori popularitatea

Preşedintele american George W. Bush s-a implicat în ancheta desfăşurată de Scotland Yard în cazul comploturilor teroriste care vizau detonarea de bombe la bordul unor curse transatlantice pentru a-şi spori cota de popularitate, potrivit unei cărţi.

21 afișări
Imaginea articolului Bush a influenţat o anchetă antiteroristă britanică pentru a-şi spori popularitatea

Bush a influenţat o anchetă antiteroristă britanică pentru a-şi spori popularitatea

Potrivit cărţii scrise de laureatul premiului Pulitzer, Ron Suskind, poliţia britanică a fost nevoită să îi aresteze pe suspecţii din acest caz înainte de a obţine probele solide necesare incriminării lor.

Ei au fost nevoiţi să adopte această măsură după ce Casa Albă a dezvăluit în mod deliberat complotul terorist pentru a convinge electoratul american că reţeaua al-Qaida rămâne o ameninţare serioasă în perspectiva alegerilor parţiale pentru Congres şi pe fondul unei cote reduse de popularitate,informează The Daily Mirror în ediţia electronică.

Suskind susţine că Bush a fost nemulţumit de argumentele prezentate de anchetatorii britanici şi de agenţii MI5 care au declarat că au nevoie de mai mult timp pentru a strânge probe împotriva suspecţilor.

Aceste dezvăluiri survin în momentul în care procurorii britanici iau în considerare posibilitatea redeschiderii procesului intentat celor şapte suspecţi acuzaţi de conspiraţie în vederea comiterii de crime. Doar trei dintre ei au fost condamnaţi la închisoare în urma acestor acuzaţii.

La 28 iulie 2006 fostul premier Tony Blair îi declara preşedintelui american că nici un suspect nu fusese arestat în urma complotului dejucat, în pofida ameninţării majore la adresa securităţii naţionale. Câteva zile mai târziu, poliţia britanică a efectuat mai multe raiduri de anvergură în diferite cartiere ale capitalei care au culminat cu un val de arestări operate în luna august.

Suskind susţine că poliţia britanică a fost nevoită să accelereze eforturile de capturare a supecţilor deoarece Rashid Rauf, una din figurile cheie din spatele acestui complot, fusese arestat în Pakistan la presiunea CIA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici