Bush avertizează că se va opune oricărei legi privind retragerea din Irak- AFP

Preşedintele american George W. Bush a ameninţat din nou joi, la Washington, că îşi va exercita dreptul de veto asupra oricărei legi care va cere retragerea militarilor americani din Irak, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Bush avertizează că se va opune oricărei legi privind retragerea din Irak- AFP

Bush avertizează că se va opune oricărei legi privind retragerea din Irak- AFP

"Nu cred că este de competenţa Congresului de a conduce războiul", a declarat el. "Să încercăm să ducem războiul prin acţiuni legislative este o reţetă a eşecului", a adăugat Bush.

Ideea potrivit căreia Congresul poate să "le spună forţelor noastre cum să îşi desfăşoare operaţiunile, de exemplu, sau cum să administreze numărul de militari, nu cred că este propice în prezent şi nu consider că acest lucru va fi un bun exemplu pentru viitor", a insistat el.

El a reafirmat că Statele Unite pot câştiga războiul din Irak, în timp ce Casa Albă a recunoscut într-un raport destinat Congresului că progresul din această ţară este insuficient.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici