Bush: Persoanele aflate la originea dezvăluirilor WikiLeaks trebuie "urmărite în justiţie"

Fostul preşedinte american, George W. Bush, a apreciat luni că persoanele aflate la originea dezvăluirilor site-ului WikiLeaks ar trebui "urmărite în justiţie".

28 afișări
Imaginea articolului Bush: Persoanele aflate la originea dezvăluirilor WikiLeaks trebuie "urmărite în justiţie"

Bush: Persoanele aflate la originea dezvăluirilor WikiLeaks trebuie "urmărite în justiţie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dezvăluirile produc multe prejudicii şi cei care sunt la originea acestora ar trebui urmăriţi în justiţie", a declarat Bush, după publicarea, începând de duminică, de către site-ul de internet WikiLeaks a unor note diplomatice americane care au pus în dificultate mediile diplomatice.

"Am fost dezamăgit să aflu că unele persoane nu respectă acordul pe care l-au semnat cu administraţia de a nu divulga anumite secrete", a subliniat el.

Bush a participat la o discuţie în direct pe Facebook, cu ocazia turneului de promovare a memoriilor sale, "Decision Points", el fiind intervievat de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi Ted Ullyot, fost avocat al Casei Albe în timpul preşedinţiei sale şi în prezent consilier pentru site-ul de socializare.

Dezvăluirile pun în lumină comentarii sau discuţii care nu urmau să fie date publicităţii, iar ele afectează încrederea, esenţială pentru ca liderii mondiali să poată lucra împreună, a subliniat el.

Publicarea pe site-ul WikiLeaks a aproximativ 250.000 de note diplomatice americane a generat luni reacţii de condamnare din partea Guvernelor din întreaga lume, Casa Albă calificând această acţiune drept o "crimă gravă". WikiLeaks şi cei care publică aceste informaţii "sunt criminali", a afirmat Robert Gibbs, purtător de cuvânt al preşedinţiei americane. Secretarul Justiţiei, Eric Holder, a amintit că o "anchetă penală este în curs de desfăşurare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici