Bush ridică interdicţia privind exploatările petroliere marine în SUA

Preşedintele american George W. Bush va anunţa, luni, printr-o declaraţie, ridicarea restricţiei referitoare la exploatările de petrol din afara platformei continentale americane, în cadrul măsurilor de temperare a creşterii preţului petrolului, potrivit unui anunţ al Casei Albe, citat de Reuters.

107 afișări
Imaginea articolului Bush ridică interdicţia privind exploatările petroliere marine în SUA

Bush ridică interdicţia privind exploatările petroliere marine în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bush va face declaraţia după ce Congresul, dominat de Partidul Democrat, nu a răspuns pozitiv la o cerere a preşedintelui în acest sens, făcută în luna iunie.

Creşterea preţului carburanţilor a produs nemulţumiri tot mai mari în rândul americanilor, în condiţiile în care republicanii încearcă să păstreze controlul Casei Albe, în anul alegerilor prezidenţiale.

"Preşedintele va anunţa că a decis să ridice restricţia privind forările petroliere în afara platformei continentale americane şi va cere din nou Congresului să aprobe acest lucru", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino.

Ea a precizat că a trecut aproape o lună de când preşedintele a cerut Congresului să acţioneze pentru a permite extinderea operaţiunilor de explorare petrolieră, într-o manieră responsabilă şi în condiţii de siguranţă a mediului, dar legislativul nu a făcut acest lucru.

Perino a arătat că statele federale vor putea să ia propriile decizii, dacă vor sau nu să efectueze explorări petroliere marine şi în ce manieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici