Bustul unui erou sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial a fost demolat în Harkov

Un monument al comandantului sovietic şi eroului din al Doilea Război Mondial, mareşalul Gheorghi Jukov, a fost demolat în oraşul ucrainean Harkov, relatează BBC.

1793 afișări
Imaginea articolului Bustul unui erou sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial a fost demolat în Harkov

Sursa foto: Profimedia

O înregistrare video care circulă pe reţelele de socializare arată cum bustul este răsturnat de pe soclu.

Oficialul local Tatiana Topchiy a declarat pentru postul de televiziune ucrainean Suspilne că incidentul s-a petrecut rapid, în jurul orei locale 11:00,

Ea a adăugat că nu ştie cine este responsabil.

Autorităţile locale din oraş se opun de mult timp dezmembrării monumentului.

Konstantin Nemichev, liderul unei unităţi militare numite Kraken, afiliată la Corpul Naţional de extremă dreapta, a declarat că unitatea a comis actul.

O versiune mai lungă a videoclipului publicat pe canalul său Telegram arată bustul pus într-un camion şi aruncat la o groapă de gunoi.

Mareşalul Zukov este considerat cel mai important comandant sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial. El a jucat roluri-cheie în bătăliile de la Stalingrad şi Kursk şi a comandat asaltul final asupra Berlinului.

Modul în care a fost îndepărtat monumentul va fi probabil considerat o provocare gravă de către mulţi ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici