Video Cadavrele a 1.700 de soldaţi irakieni ucişi de Stat Islamic, în 12 gropi comune descoperite la Tikrit - VIDEO

Autorităţile irakiene au descoperit 12 gropi comune în oraşul Tikrit, în care s-ar afla cadavrele a 1.700 de soldaţi irakieni capturaţi şi ucişi de militanţii grupării Stat Islamic în iunie 2014.

2181 afișări

Cele 12 gropi comune, care se află în apropierea fostei baze americane Camp Speicher, au fost descoperite după ce forţele irakiene au redobândit recent controlul asupra oraşului Tikrit, relatează BBC News Online.

Incidentul din iunie 2014 a devenit cunoscut după ce gruparea Stat Islamic a postat pe reţelele de socializare fotografii şi înregistrări video cu execuţia soldaţilor, majoritatea şiiţi. Potrivit unor supravieţuitori, extremiştii sunniţi i-au întrebat pe soldaţi dacă sunt şiiţi, înainte de a-i ucide.

Exhumarea cadavrelor a început la câteva zile după ce oraşul Tikrit a fost eliberat de armata irakiană şi miliţiile şiite.

Victimele vor fi identificate cu ajutorul testelor ADN, în condiţiile în care numeroase familii nu au primit niciodată o confirmare a morţii rudelor lor.

"Am deschis prima groapă comună astăzi. Până în prezent am găsit cel puţin 20 de cadavre. Potrivit primelor indicii, este vorba de victime din zona Speicher", a declarat Khalid al-Atbi pentru Reuters.

Unele dintre gropile comune se află în complexul fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, care a devenit sediul grupării Stat Islamic după ce a preluat controlul asupra oraşului anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici