Cadavrele jurnaliştilor ucişi în Siria au fost predate ambasadelor

Cadavrele jurnalistei americane Marie Colvin şi fotografului francez Rémi Ochlik au fost predate sâmbătă ambasadelor Franţei şi Poloniei, aceasta din urmă reprezentând interesele Statelor Unite în Siria.

169 afișări
Imaginea articolului Cadavrele jurnaliştilor ucişi în Siria au fost predate ambasadelor

Cadavrele jurnaliştilor ucişi în Siria au fost predate ambasadelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul Franţei la Damasc, Eric Chevallier, a urcat la bordul unei ambulanţe în care se afla cadavrul lui Rémi Ochlik, în timp ce o maşină a ambasadei Poloniei însoţea o a doua ambulanţă care transporta cadavrul lui Marie Colvin.

Cele două ambulanţe s-au îndreptat către Spitalul francez în cartierul Kassa.

Sicriele au rămas într-o cameră frigorifică până când vor fi repatriate la bordul unui avion.

Cei doi jurnalişti au murit la 22 februarie în timpul bombardamentului asupra unui apartament transformat în centru de presă improvizat de militanţi la Baba Amr, bastion al rebelilor din oraşul Homs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici