Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos a fost furat

Cadavrul fostului preşedinte cipriot, Tassos Papadopoulos, care a murit în urmă cu un an, a fost sustras în noaptea de joi spre vineri din apropiere de Nicosia de persoane necunoscute, a anunţat televiziunea publică.

35 afișări
Imaginea articolului Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos a fost furat

Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos a fost furat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea, calificată drept o "infracţiune odioasă" de către liderul DIKO, fostul partid de centru-dreapta al lui Papadopoulos, a avut loc cu o zi înaintea comemorării decesului fostului preşedinte.

"Nu îmi pot imagina ce fel de persoană poate comite o crimă atât de oribilă", a comentat Andros Kyprianou, liderul Partidului Akel (comunist) aflat la putere.

Nu există alte detalii în acest moment, iar familia nu şi-a prezentat încă o poziţie oficială.

Decedat la 12 decembrie 2008, Papadopoulos fusese învins cu nouă luni înainte în alegerile prezidenţiale de Demetris Christofias.

În timpul mandatului său de cinci ani, el a fost un apărător intransigent al cauzei ciprioţilor greci, în faţa tentativelor de împărţire a insulei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici