Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos, furat în decembrie, a fost găsit

Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos, furat în decembrie dintr-un cimitir din apropiere de Nicosia, a fost găsit, a anunţat luni postul public de televiziune. "Identificarea pe bază de ADN a confirmat că trupul găsit este într-adevăr al lui" Papadopoulos, a declarat pentru postul public de radio purtătorul de cuvânt al poliţiei, Michalis Katsounotos.

32 afișări
Imaginea articolului Cadavrul fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos, furat în decembrie, a fost găsit

Fostul preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cadavrul fostului şef de stat, decedat în decembrie 2008 la vârsta de 74 de ani, a fost furat în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2009, dintr-un cimitir, la sud de Nicosia.

Acesta a fost găsit luni într-un alt cimitir, la periferia capitalei, la aproximativ cinci kilometri de locul de unde a dispărut, în urma unui apel telefonic al unei persoane necunoscute, efectuat dintr-o cabină telefonică, a precizat Katsounotos, fără să ofere alte detalii.

Mai mulţi membri ai familiei au mers, luni seara, să confirme descoperirea cadavrului, între aceştia aflându-se şi fiica fostului preşedinte, Anastasia, care a părăsit cimitirul plângând.

Cadavrul lui Papadopoulos, care a fost preşedinte al Ciprului între 2003 şi 2008, a fost furat în timpul unei pene generale de curent. Persoane necunoscute au deplasat fără vreun echipament mecanic piatra de mormânt, care cântăreşte aproximativ 250 de kilograme, şi au fugit cu corpul îmbălsămat după ce au şters urmele.

Acest furt a fost unanim condamnat de clasa politică de pe insulă.

Poliţia cipriotă a făcut apel la Interpol, FBI, Scotland Yard, la serviciile de poliţie grece şi israeliene, pentru a elucida acest caz. Anchetatorii s-au deplasat, în decembrie, în Austria, pentru a stabili dacă există analogii cu furtul care a avut loc în această ţară, în noiembrie 2008, al cadavrului miliardarului german Friedrich Karl Flick.

Familia lui Papadopoulos a precizat că nu a primit nicio cerere de răscumpărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici