Cadavrul unui tânăr moldovean, aruncat în curtea unui spital din Chişinău

Cadavrul unui tânăr a fost aruncat, în noaptea de 7 aprilie, după protestele din Chişinău, în curtea Spitalului de Urgenţă din capitală, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

32 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui tânăr moldovean, aruncat în curtea unui spital din Chişinău

Cadavrul unui tânăr moldovean, aruncat în curtea unui spital din Chişinău (Imagine: Mediafax Foto)

Părinţii tânărului Ion Tâbuleac, din satul Bolohani, din raionul Orhei, au primit în dimineaţa zilei de 8 aprilie vestea decesului fiului lor. Marţi seara, când au avut loc acţiunile de protest din faţa sediului Parlamentului şi a preşedinţiei, Ion Tâbuleac urma să se întoarcă de la Moscova. Părinţii au fost înştiinţaţi de medici că fiul acestora ar fi murit electrocutat.

Tatăl băiatului a declarat pentru cotidianul moldovean că morga nu le-a dat permisiunea să vadă trupul neînsufleţit al fiului lor înainte de a fi îmbrăcat. "Unul din lucrătorii de acolo mi-a spus că a fost adus de o maşină Niva, albă, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, şi a fost aruncat în curtea Spitalului de Urgenţă. Era doar în maiou şi pantaloni. Nu ne-au permis să-l vedem în hainele în care a fost adus. Am constatat că avea un picior rupt, costele rupte. Avea răni adânci în zona tâmplelor”, a declarat tatăl tănărului, Simeon Tâbuleac.

În certificatul de deces se menţionează că moartea tânărului ar fi survenit în urma unei traume în zona toracică. "Băiatul nostru nu avea niciun document la el. Prima oară ne-au spus că l-au găsit în stradă. Dacă ar fi fost găsit în halul acela întâmplator în stradă ne întrebăm cum de-au reuşit să afle cine e şi de unde e, că a doua zi au şi luat legatura cu noi şi ne-au informat despre moartea lui", a precizat mama acestuia.

Ion a fost înmormântat sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici