Călătoriile Europa-SUA mai au de aşteptat. Joe Biden nu e de acord cu planul lui Trump de a ridica restricţiile la intrarea în ţară

  • Joe Biden, intenţionează să extindă restricţiile de călătorie impuse persoanelor care au fost recent în Europa şi Brazilia.
  • Donald Trump ridicase interdicţia, măsura urmând să intre în vigoare începând cu data de 26 ianuarie 2021.
  • Restricţiile vizează aproape toţi cetăţenii non-americani care au călătorit cu cel mult 14 zile înaintea sosirii în SUA în Brazilia, Marea Britanie, Irlanda, spaţiul Schengen.
7088 afișări
Imaginea articolului Călătoriile Europa-SUA mai au de aşteptat. Joe Biden nu e de acord cu planul lui Trump de a ridica restricţiile la intrarea în ţară

FOTO: Profimedia

Statele Unite sunt în pragul unei zile importante, iar milioane de americani, alături de oameni din întreaga lume, urmăresc evenimentele din Washington D.C. Pe 20 ianuarie are loc ceremonia de învestire, în urma căreia Joe Biden va deveni, oficial, preşedintele SUA.
 
Biden a vorbit deja despre priorităţile sale, iar printre măsurile anunţate se numără şi decizii care afectează în mod direct europenii. Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, intenţionează să extindă restricţiile de călătorie impuse persoanelor care au fost recent în Europa şi Brazilia, scrie Reuters.
 
Donald Trump ridicase interdicţia, măsura urmând să intre în vigoare începând cu data de 26 ianuarie 2021. Dar luni, la câteva ore după ce Trump a semnat ordinul, purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Jen Psaki, a scris pe Twitter că, „urmând sfatul echipei noastre medicale, Administraţia prezidenţială nu intenţionează să ridice aceste restricţii pe 26 ianuarie”.
 
„Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi cu apariţia mai multor variante contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile privind călătoriile internaţionale”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, şeful Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a semnat un ordin prin care solicită aproape tuturor celor care călătoresc cu avionul să prezinte un test COVID-19 negativ sau dovada recuperării după infectarea cu SARS-CoV-2 pentru a intra în Statele Unite după 26 ianuarie.

Interdicţia viza aproape toţi cetăţenii non-americani care au călătorit cu cel mult 14 zile înaintea sosirii în SUA în Brazilia, Marea Britanie, Irlanda sau în cele 26 de ţări din spaţiul Schengen european.
 
Restricţiile care au ţinut departe majoritatea vizitatorilor din Europa au fost în vigoare aproape tot anul trecut, începând cu mijlocul lunii martie, iar interdicţia asupra călătorilor din Brazilia a fost impusă în luna mai.
 
Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui ales Joe Biden a precizat că Administraţia intenţionează să consolideze „măsurile de sănătate publică în privinţa călătoriilor internaţionale, pentru a atenua în continuare răspândirea COVID-19”. 
 
Companiile aeriene sperau ca noile cerinţe de testare pentru COVID-19 să deblocheze călătoriile din unele ţări europene, unde volumul pasagerilor a scăzut cu peste 95%.
 
Mai mulţi oficiali americani au declarat de-a lungul anului trecut că restricţiile de călătorie sunt ineficiente, în condiţiile în care majoritatea ţărilor nu erau supuse interdicţiilor la intrarea în SUA. Pe de altă parte, există destui susţinători ai politicii de reglementare a călătoriilor, întrucât multe ţări europene încă blochează majoritatea cetăţenilor americani.
 
Reuters a informat anterior că oficialii de la Casa Albă nu intenţionează să ridice interdicţiile de intrare pentru majoritatea cetăţenilor non-americani care au fost recent în China sau Iran. Donald Trump a confirmat luni acest lucru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici