California raţionalizează apa! Americanii care irosesc apa riscă să fie amendaţi, iar gazonul ar putea fi interzis

Aproape toată California se confruntă cu o secetă severă. Ploile au fost foarte puţine în ianuarie, februarie şi martie, când statul primeşte de obicei jumătate din precipitaţiile anuale. Drept urmare, statul se confruntă cu cel mai secetos an vreodată din ultimii 1200 de ani .

3656 afișări
Imaginea articolului California raţionalizează apa! Americanii care irosesc apa riscă să fie amendaţi, iar gazonul ar putea fi interzis

Sursa Foto - Alek Leckszas, Wikipedia Commons

Inevitabilul s-a produs!

California de Sud impune raţionalizarea obligatorie a apei potabile. Statul încearcă să facă faţă celei mai grave secete din ultimii 1200 ani. 

Aproximativ 6 milioane de oameni din suburbiile oraşelor Los Angeles, San Bernardino şi Ventura vor fi obligaţi să limiteze udarea plantelor în aer liber la o singură dată pe săptămână.

Districtul metropolitan de apă din California de Sud, care furnizează apă la aproximativ 19 milioane de oameni, a declarat o situaţie de urgenţă în lipsa apei  în aprilie şi a votat în unanimitate pentru reducerea utilizării apei, fie prin restricţionarea udării plantelor în aer liber, transmite CBS

Cetăţenii din California de Sud care sunt prinşi că încalcă restricţiile stării de urgenţă vor fi avertizaţi verbal la prima încălcare, dar recidiva se va pedepsi cu o amendă usturătoare de 2000 de dolari. 

Autorităţile recomandă californienilor din zonele suburbane să renunţe la tradiţionalul gazon care a popularizat stilul american de viată în epoca postbelică. 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici