Calvar la singura intrare rutieră în Grecia. Coadă de 5 kilometri la Kulata-Promachonas. „E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană”

Turiştii români susţin că s-a format o coadă de 5 kilometri la singura intrare lăsată deschisă în Grecia, iar într-o oră se înaintează 100 de metri. Testele pentru coronavirus se fac aleatoriu, iar românii se plâng că au de aşteptat prea mult.

4642 afișări
Imaginea articolului Calvar la singura intrare rutieră în Grecia. Coadă de 5 kilometri la Kulata-Promachonas. „E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană”

Calvar la singura intrare rutieră în Grecia. Coadă de 5 kilometri la Kulata-Promachonas. „E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană” FOTO: Forum Grecia

„Acum ne-am aşezat la coadă, are cam 5 kilometri şi se înaintează foare greu”, a scris o femeie pe un grup Facebook dedicat turiştilor care vor să ajungă în Grecia.

„E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană”, scrie un alt utilizator.

Dezorganizare totală! Cum să laşi doar un punct terestru de trecere a frontierei când ştii că vin turişti din cel puţin 5-6 ţări? Bătaie de joc!!!”, comentează un altul.

„Stăm de aproximativ o oră şi am înaintat 100 m”, adaugă o femeie.

 

Imagini postate de un român, membru al grupului Forum Grecia - Facebook

 

Utilizatorii grupului respectiv scriu că la graniţele terestre se fac 1.000 de teste pentru coronavirus zilnic şi aleatoriu, în timp ce alte 1.000 - 1.500 de teste sunt păstrate zilnic pentru aeroporturi.

„Nu contează câţi testează, contează că aştepţi în maşină până la testare ca un tirist” sau „este foarte nasol cu aşteptatul în maşinp şi dacă ai şi copii mici chiar nu este o plăcere. Vrei turism, lasă graniţele deschise, aşa mi se pare corect. Testarea aleatorie nu poate identifica bolnavii, de aceea ni se pare aberant să îţi baţi joc de cei care vin să cheltuiască banii în ţara ta. Mai bine cereau testare obligatorie şi ştiai de la început la ce să te aştepţi, dar aşa mi se pare incorect să stau cu inima strânsă” - sunt doar două comentarii despre teste.

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost închise. Singura care a rămas deschisă este Kulata-Promachonas, iar MAE a emis o atenţionare de călătorie.

„Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară. În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic. Rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a transmis MAE.

200 de pasageri ai unui avion din România care a aterizat în Creta au fost testaţi miercuri pentru Covid-19, fără explicaţii şi cu formularele completate

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici