Grecia închide punctele de trecere a frontierei terestre cu Bulgaria, cu excepţia unuia singur. Anunţul MAE

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost închise. Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas. MAE a emis o atenţionare de călătorie.

69725 afișări
Imaginea articolului Grecia închide punctele de trecere a frontierei terestre cu Bulgaria, cu excepţia unuia singur. Anunţul MAE

CREDIT FOTO: Profimedia/ Multe puncte de trecere a frontierei în Grecia, închise. Anunţul unui consultant în turism, confirmat la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară.

În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Înaintea anunţului MAE, Răzvan Pascu, cunoscut consultant în turism, a scris miercuri, 1 iulie, că are informaţii confirmate de Ministerul Turismului din Grecia că se închid frontierele dintre Grecia şi Bulgaria. Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de Biroul ministerului turismului din Grecia în România.

„Breaking news GRECIA


Multe dintre punctele de trecere a frontierei in Grecia au fost sau urmeaza sa fie inchise. Singura care va ramane deschisa este Kulata-Promachonas. Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat aceasta informatie.

Recomandarea mea este sa mergeti cu masina prin Bulgaria, ocoliti Macedonia de Nord, chiar daca sunteti din vestul Romaniei si ar fi mai usor prin Macedonia.
In acest moment, autoritatile elene pare ca isi doresc sa limiteze foarte mult numarul turistilor care ajung terestru si ca avionul este cea mai buna optiune acum (se va putea zbura si spre insule).

Inclusiv pe formularul care se completeaza online, de astazi mai apare doar un singur punct de trecere a frontierei daca alegi masina/autocar ca modalitate de transport: Kulata-Promachonas”, a scris Razvan Pascu pe pagina sa de Facebook.

Întrebaţi despre închiderea frontierelor, reprezentanţii Biroului ministerului Turismului din Grecia în România au confirmat pentru Mediafax veridicitatea informaţiei. 

„Informaţia este adevărată. Încercăm să aflăm dacă există un motiv întemeiat în spatele acestei decizii sau dacă nu cumva e o greşeală la mijloc”, au transmis oficialii acreditaţi de Grecia la Bucureşti. Aceştia care au promis să revină cu mai multe informaţii.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici