Camera Deputaţilor din Italia a decis creşterea amenzilor pentru ONG-urile care salvează migranţi

Camera Deputaţilor din Italia a aprobat joi creşterea amenzilor pentru organizaţiile non-guvernamentale care salvează migranţi şi care nu respectă ordinele privind acostarea în porturile italiene, potrivit DPA.

735 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor din Italia a decis creşterea amenzilor pentru ONG-urile care salvează migranţi

Camera Deputaţilor din Italia a decis creşterea amenzilor pentru ONG-urile care salvează migranţi

Decizia Camerei, luată cu 322 de voturi pro şi 90 contra, modifică o propunere legislativă promovată de ministrul de Interne, Matteo Salvini, care prevedea amenzi de până la 50.000 de euro în astfel de cazuri. În urma acestei decizii, amenzile sunt ridicate la un milion de euro, însă atât legea promovată de Salvini, cât şi modificarea adusă de Camera Deputaţilor, trebuie să fie aprobate de Senat.

Senatul ar urma să dezbată aceste modificări legislative pe 13 august.

Amenzile împotriva organizaţiilor non-guvernamentale care salvează migranţi din Marea Mediterană fac parte din politica anti-imigraţie a lui Matteo Salvini. Două nave care salvează refugiaţi şi care au încălcat interdicţiile privind acostarea au fost deja amendate de către autorităţile italiene.

Ministerul italian de Interne a anunţat joi că numărul imigranţilor din Africa a scăzut cu 81% faţă de 2018.

Taguri:
italia,
migranţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici