Camera Reprezentanţilor SUA a adoptat legea Apărării şi finanţează războiul împotriva SI

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat joi legea anuală a Apărării, care finanţează operaţiunile militare împotriva organizaţiei Statul Islamic (SI) în Siria şi în Irak aşa cum doreşte preşedintele Barack Obama, relatează AFP.

173 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor SUA a adoptat legea Apărării şi finanţează războiul împotriva SI

Camera Reprezentanţilor SUA a adoptat legea Apărării şi finanţează războiul împotriva SI (Imagine: Shutterstock)

Senatul urmează să adopte legea, care defineşte toate programele militare pentru exerciţiul bugetar aferent anului 2015 (octombrie 2014-septembrie 2015). Reprezentanţii au adoptat-o cu 300 de voturi la 119.

Planul de antrenare şi echipare a rebelilor siriani moderaţi, propus de către preşedinte, este prelungit. El a fost autorizat doar până la 11 decembrie de către Congres, în septembrie.

Credite militare în valoare de cinci miliarde de dolari, solicitate de Obama pentru lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI au fost adoptate, 3,4 miliarde de dolari fiind destinate mobilizării forţelor americane în cadrul Operaţiunii Determinare Absolută, iar 1,6 miliarde programului de echipare şi antrenare a forţelor irakiene şi kurde pentru o perioadă de doi ani.

Barack Obama a solicitat în total 5,6 miliarde de dolari, sumă care includea 520 de miliane de dolari pentru eforturi diplomatice şi umanitare ale Departamentului de Stat.

În total, legea prevede 584,2 miliarde de dolari ca cheltuieli militare pentru exerciţiul bugetar din 2015, dintre care 63,7 miliarde aferente operaţiunilor externe în ţări ca Afganistan sau Irak.

Cheltuielile militare reprezintă un pic mai mult de jumătate din bugetul "discreţionar" (în afara cheltuielilor sociale în sens larg) al statului federal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici