Camerista care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de viol vrea să îi fie recunoscută calitatea de victimă, anunţă avocatul acesteia

Nafissatou Diallo doreşte să îi fie recunoscută calitatea procesuală de victimă, a subliniat avocatul francez al acesteia Thibault de Montbrial miercuri, în prima zi de audieri la New York în cadrul unei proceduri civile vizând obţinerea de despăgubiri de la Dominique Strauss-Kahn.

163 afișări
Imaginea articolului Camerista care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de viol vrea să îi fie recunoscută calitatea de victimă, anunţă avocatul acesteia

Nafissatou Diallo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ea doreşte să îi fie recunoscută calitatea procesuală de victimă şi realitatea agresiunii a cărei victimă a fost", a declarat avocatul acestei cameriste originare din Guineea a hotelului Sofitel din New York care îl acuză pe fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) că a violat-o în 2011.

"În prezent ea este în continuare salariată a hotelului Sofitel, chiar dacă nu şi-a reluat serviciul. Aşteaptă şi îşi va trata umărul la care a fost rănită în cursul agresiunii", a adăugat el.

Justiţia americană a renunţat la acuzaţiile penale formulate împotriva lui Strauss-Kahn, apreciind că Diallo, care a minţit în mai multe rânduri autorităţile americane, nu prezintă suficientă credibilitate pentru a fi audiată de un juriu în cadrul unui proces penal. Camerista a declanşat proceduri civile pentru a obţine despăgubiri.

Avocaţii lui Strauss-Kahn vor încerca miercuri să convingă un judecător din Bronx că el nu poate face nici obiectul unei proceduri civile în cazul Diallo, deoarece era, în opinia lor, protejat la momentul faptelor de o "imunitate absolută" în calitate de director general al FMI.

Avocaţii lui Diallo vor sublinia, din contră, că imunitatea invocată de Strauss-Kahn în cadrul procedurii civile nu poate fi aplicată, deoarece aceasta era limitată la "acţiuni oficiale" şi că el se afla la vremea respectivă la New York în scopuri private.

Judecătorul urmează să decidă "în luna care vine" cu privire la organizarea sau nu a unui proces, care va avea loc "de-acum în aproape doi ani", a declarat Montbrial.

Nici Strauss-Kahn şi nici Diallo nu vor fi prezenţi la această audiere, care intervine după două zile de la inculparea în Franţa a lui Strauss-Kahn pentru "proxenetism în formă agravantă, în cadrul unei grupări organizate" într-un caz cunoscut ca "afacerea Carlton" din Lille.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici