Camioanele evacuează civilii din enclava din Siria controlată de gruparea Stat Islamic - oficial SDF

Un convoi format din zeci de camioane care transportă civilii evacuaţi din enclava Baghouz controlată de gruparea extremistă Stat Islamic au părăsit regiunea din estul Siriei, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (SDF), relatează Reuters.

1837 afișări
Imaginea articolului Camioanele evacuează civilii din enclava din Siria controlată de gruparea Stat Islamic - oficial SDF

HEPTA 16 februarie 2019: Bărbaţi care stau printre mormanele de moloz după lupte grele duse pe străzile devastate ale oraşului recent eliberat Hajin, aflat în apropierea satului Baghouz unde s-ar afla peste 1.000 de civili

SDF a anunţat că civilii din enclava Baghouz au fost izolaţi de extremişti, ceea ce reprezintă un pas crucial pentru eliberarea finală a regiunii.

Reporterii din apropierea zonei de graniţă au văzut camioanele părăsind enclava.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate sireine a declarat marţi că o operaţiune militară care are ca scop alungarea extremiştilor din ultima enclavă islamistă din estul Siriei va începe imediat după evacuarea civililor.

Mustafa Bali a declarat că în cazul în care membrii grupării extremiste care au mai rămas în regiune şi care sunt estinmaţi la aproximativ 300 se vor preda, nu va fi nevoie de utilizarea forţei.

Comentariile au apărut după ce un oficial kurd şi un observator de război din Siria au anunţat că zeci de camioane au sosit la marginea enclavei controlate de ISIS pentru a evacua civilii rămaşi în interior, despre care se crede că ar fi în număr de câeva sute.

”Lucrăm fie la extragerea civililor fie la evacuarea lor şi atacarea locaţiei”, a declarat Bali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici