Camion de deşeuri cu destinaţia România, oprit în Bulgaria şi trimis înapoi în Grecia

Un camion cu deşeuri, destinat unei companii din România, nespecificată, a fost oprit de vameşii bulgari din Svilengrad, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Căpitan Petko Voivoda, şi trimis înapoi în Grecia, relatează Focus News Agency în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Camion de deşeuri cu destinaţia România, oprit în Bulgaria şi trimis înapoi în Grecia

Camion de deşeuri cu destinaţia România, oprit în Bulgaria şi trimis înapoi în Grecia

Camionul conţinea deşeuri constând în saci de polietilenă, nailon şi foaie de aluminiu. Autorităţile din Svilengrad, oraş bulgar situat în apropiere de frontiera cu Grecia şi Turcia, au confiscat 21 de baloturi, cântărind în total 19.300 de kilograme.

Documentele de însoţire a mărfii nu prezentau bunurile ca deşeuri, iar documentele prevăzute pentru acest tip de transport de către reglementările Uniunii Europene lipseau.

Inspectoratul Regional pentru Mediu şi Ape, care a fost notificat în legătură cu acest caz, a hotărât ca acest camion să fie trimis înapoi în Grecia.

Acesta este cel de-al cincilea camion de transport de deşeuri care a fost oprit în regiunea punctului de trecere a frontierei Căpitan Petko Voivoda, în ultimele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici