Camionagiii polonezi care au blocat graniţa cu Ucraina îşi vor suspenda protestul până la primăvară

Camionagiii polonezi care au blocat din noiembrie anul trecut unele puncte de trecere a frontierei cu Ucraina îşi vor suspenda protestul până la 1 martie, după ce au semnat un acord cu guvernul, a declarat marţi ministrul Infrastructurii de la Varşovia, relatează Reuters.

160 afișări
Imaginea articolului Camionagiii polonezi care au blocat graniţa cu Ucraina îşi vor suspenda protestul până la primăvară

Camionagiii polonezi care au blocat graniţa cu Ucraina îşi vor suspenda protestul până la primăvară

Şoferii polonezi au cerut Uniunii Europene să restabilească un sistem prin care companiile de transport ucrainene să aibă nevoie de permise pentru a se deplasa în blocul comunitar şi acelaşi lucru pentru şoferii de tiruri din alte ţări ale Europei care intră în Ucraina.

"Am semnat un acord. Rezultatul acordului va fi încetarea protestelor la punctele de trecere a frontierei rutiere din trei oraşe: Korczowa, Hrebenne şi Dorohusk", a declarat ministrul Infrastructurii, Dariusz Klimczak. "Protestele vor fi oprite până la 1 martie", a adăugat el, precizând că sunt în curs de desfăşurare alte discuţii.

Tomasz Borkowski, de la Comitetul pentru protecţia transportatorilor şi angajatorilor din transporturi, a declarat că protestul va fi suspendat miercuri.

Principalele puncte ale acordului includ monitorizarea soluţiilor elaborate în comun de Polonia şi Ucraina pentru a uşura situaţia şoferilor înregistraţi în UE în Ucraina, discuţii cu UE privind acordul său cu Ucraina şi discuţii cu Comisia Europeană privind sprijinul financiar pentru companiile poloneze de transport rutier.

Acordul prevede mai multe controale rutiere pentru a-i împiedica pe camionagiii ucraineni să presteze servicii care nu sunt prevăzute în acordul UE - Ucraina.

În altă ordine de idei, autorităţile de la Kiev spun că blocada a provocat pierderi economice grave şi a îngreunat efortul de război. Potrivit acestora, transportul transfrontalier a crescut din cauza războiului şi a faptului că principalele rute de export şi import prin Marea Neagră au fost blocate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici