Camionul cu cei 39 de migranţi morţi, găsit în Marea Britanie: Tatăl uneia dintre victime dezvăluie motivul pentru care fiica sa a plecat de acasă

Tatăl unuia dintre cei 39 de migranţi morţi, găsiţi într-un camion în Essex, o tânără în vârstă de 26 de ani pe nume Pham Thi Tra My, a dezvăluit jurnaliştilor de la Sky News motivul pentru care fiica sa a ales să facă o călătorie riscantă spre Marea Britanie.

1872 afișări
Imaginea articolului Camionul cu cei 39 de migranţi morţi, găsit în Marea Britanie: Tatăl uneia dintre victime dezvăluie motivul pentru care fiica sa a plecat de acasă

Tatăl uneia dintre victime dezvăluie motivul pentru care fiica sa a plecat de acasă

Călătoria lui Pham Thi Tra My a început în octombrie. Tânăra a plecat din casa părintească, situată în regiunea Nghen, pe 3 octombrie şi s-a îndreptat spre Hanoi, apoi a călătorit spre China, susţine tatăl tinerei. Mai apoi, Pham a călătorit cu avionul spre Franţa. 

Diferitele etape ale călătoriei sale au fost manevrate de diverse persoane, iar familia sa a plătit suma de 31.000 de lire sterline atunci când tânăra a ajuns la destinaţia finală, în Marea Britanie.

Planul lui Pham, după ce a ajuns pe teritoriul Marii Britanii, era să se angajeze la un salon de manichiură, pentru a putea trimite bani acasă, în Vietnam. Salariul în saloanele de manichiură din Marea Britanie sunt în medie între 1.300 de lire sterline şi 2.000 de lire sterline pe lună, scrie Sky News.

„Am încercat să o convingem să nu plece”, a spus tatăl tinerei. „Pentru că ştiam că o astfel de călătorie ar fi foarte dificilă pentru o fată”, a continuat bărbatul.

„Dar a spus că dacă nu pleacă, familia noastră va avea foarte mult de suferit din cauza datoriilor imense. Aşa că şi-a asumat acest risc şi a decis să plece”, a adăugat tatăl lui Pham. 

Autorităţile din Marea Britanie au declarat că identificarea oficială a victimelor va dura ceva mai mult timp, dar acasă, în Nghen, familia lui Pham este deja convinsă că tânăra se numără printre cele 39 de victime. 

Ambasada Vietnamului în Londra cooperează cu autorităţile din Marea Britanie, după ce mai multe solicitări au fost primite din partea unor „familii vietnameze care cer ajutorul Ambasadei”, pentru a afla dacă rudele lor se numără printre cele 39 de victime, au transmis oficialii printr-un comunicat de presă.

Forţele de ordine din comitatul britanic Essex au anunţat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion aflat în parcul industrial Waterglade din Grays, la ora locală 1:40 a.m. (3:40, ora României).

Şoferul camionului în care 39 de migranţi au fost găsiţi morţi, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Investigaţiile continuă

Un bărbat a fost pus oficial sub acuzare pentru crimă în ancheta privind cadavrele a 39 de migranţi găsite într-un camion în comitatul britanic Essex, relatează CNN.

Citeşte continuarea...

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri la scurt timp după ce cadavrele au fost descoperite. El va fi prezentat luni instanţei, fiind acuzat de crimă, complicitate la trafic de persoane şi spălare de bani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici