Campanie de rugăciuni pentru oamenii politici: "Dacă ne vom uni, vom putea schimba lucrurile"

Mai mulţi creştini slovaci au decis să se roage zilnic pentru oamenii politici din ţara lor, alăturându-se unei iniţiative lansate pe Internet pentru îmbunătăţirea vieţii publice, pătată de corupţie.

1257 afișări
Imaginea articolului Campanie de rugăciuni pentru oamenii politici: "Dacă ne vom uni, vom putea schimba lucrurile"

Campanie de rugăciuni pentru oamenii politici: "Dacă ne vom uni, vom putea schimba lucrurile" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De la lansarea proiectului, în urmă cu două zile, peste 400 de persoane au promis să se roage cel puţin cinci minute pe zi şi timp de şase luni pentru un om politic la alegere", a declarat pentru AFP Maria Janusova, purtătoarea de cuvânt a Asociaţiei tinerelor comunităţi creştine.

"În calitate de creştini, credem că dacă ne vom uni în rugăciune, vom putea schimba lucrurile", a adăugat ea.

"Oamenii îşi pot alege omul politic preferat, în timp ce alţii se pot ruga pentru cel mai puţin iubit, pentru ca el să îşi schimbe comportamentul", a explicat Janusova. Ea a refuzat să precizeze numele omului politic care a strâns cele mai multe rugăciuni.

Aproximativ 62 la sută dintre locuitorii Slovaciei, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, se declară catolici, iar 5,9 la sută protestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici