Campanie de testare pentru Covid-19, direct în farmaciile din Roma

Dacă mergi la Roma, te poţi testa pentru Covid-19 la farmacie. Nu este nevoie de trimitere de la vreun medic, dar trebuie să ai programare.

733 afișări
Imaginea articolului Campanie de testare pentru Covid-19, direct în farmaciile din Roma

Campanie de testare pentru Covid-19 direct în farmaciile din Roma

Preţul este fix, 22 de euro, iar rezultatul testului vine în 15 minute. Cele mai multe şi-au pus corturi în faţă pentru testare şi au angajat personal suplimentar. 

„Până ieri, făceam 60 de teste pe zi. Azi am mai chemat un doctor şi putem să facem 100-120 de teste pe zi. Dacă ne gândim că sunt mai mult de 400 de farmacii şi Regiunea Lazio care vor face testarea, putem spune că facem un serviciu public”, a afirmat Vladimiro Griego, un farmacist. 

Datele celor care se testează şi rezultatele testelor sunt înregistrate şi merg direct la Serviciul de Sănătate Publică din Italia, dar asta nu îi face să ezite atunci când vor să ştie care este starea sănătăţii lor.

„De cum am auzit, m-am grăbit să vin. Am stat de multe ori la coadă la testare. Este altceva. Au plănuit totul foarte bine. 

Trebuie să ştii că la noi în farmacii nici nu se găsesc teste antigen. Administraţia Naţională a Medicamentelor a cerut ca aceste dispozitive să fie folosite doar în spitale şi cabinetele medicale”, susţine un rezident în Roma

Numărul total de cazuri de coronavirus înregistrate în Italia de la începutul pandemiei a depăşit un milion de cazuri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici