Campanie electorală satirică înaintea alegerii noului papă

Afişe parodice care îi cer Sfântului Colegiu să voteze în viitorul Conclav în favoarea cardinalului ghanez Peter Turkson pentru a-i succeda lui Benedict al XVI-lea au fost amplasate vineri în centrul Romei de un grup de artişti.

524 afișări
Imaginea articolului Campanie electorală satirică înaintea alegerii noului papă

Campanie electorală satirică înaintea alegerii noului papă (Imagine: Mediafx Foto/AFP)

"În Conclav, votaţi pentru Peter Kodwo Appiah Turkson!", proclamă afişul ilustrat cu un portret al prelatului african având ochii ridicaţi spre cer.

Acesta parodiază clar afişele electorale lipite încă pe străzi după alegerile legislative italiene, care s-au încheiat luni.

Această campanie electorală insolită este semnată de organizaţia artiştilor "ZeroZeroKappaKappa" (00kk.org), care s-a remarcat deja prin afişe cu aspect oficial ce protestau faţă de creşterea preţului la cocaină, heroină şi marijuana.

Primele reuniuni pregătitoare înaintea Conclavului care îl va alege pe noul papă au fost convocate pentru luni la Vatican.

Numele monseniorului Peter Turkson este citat printre "favoriţi". Dacă va fi ales, el va fi primul papă african din istoria Bisericii Catolice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici