Campanie: oraşele din Europa vor dona generatoare pentru Ucraina

Oraşele din Europa vor dona generatoare pentru Ucraina, pentru a-i ajuta pe ucraineni să supravieţuiască în iarna care urmează.

177 afișări
Imaginea articolului Campanie: oraşele din Europa vor dona generatoare pentru Ucraina

Campanie: oraşele din Europa vor dona generatoare pentru Ucraina

Cele mai mari oraşe din Europa vor dona generatoare şi transformatoare de energie electrică pentru a-i ajuta pe ucraineni să treacă peste iarna grea care se anunţă. Aparatele vor fi adunate în cadrul unei campanii lansate miercuri, potrivit Reuters.

Din octombrie, Rusia a atacat sistemele civile de energie şi de încălzire din Ucraina cu rachete cu rază lungă de acţiune şi cu drone. Ruşii susţin că scopul este de a reduce capacitatea de luptă a Kievului.

„Zece milioane de ucraineni sunt în prezent lipsiţi de electricitate ca urmare a atacurilor Rusiei asupra infrastructurii civile critice. Parlamentul European şi UE au dat dovadă de o solidaritate remarcabilă cu Ucraina pe plan umanitar, militar şi financiar. Acum au nevoie de sprijin practic pentru a trece prin iarnă", a declarat preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, într-o conferinţă de presă la lansarea campaniei „Generatori de speranţă".

Uniunea Europeană a lansat campania împreună cu Eurocities, o reţea de peste 200 de oraşe din 38 de ţări.

Oraşele vor fi îndemnate să furnizeze generatoare pentru a menţine energia în funcţiune la instalaţiile esenţiale din Ucraina.

„Trebuie să acţionăm imediat. Iarna este peste noi, nu există electricitate şi gaz, nu avem timp de pierdut", a declarat Dario Nardella, preşedinte al Eurocities şi primar al Florenţei.

Rugat să estimeze numărul de generatoare care vor fi donate, el a spus că s-ar putea ajunge la câteva sute, inclusiv generatoare de dimensiuni industriale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici