Campanie pe Internet în Rusia, pentru demisia lui Vladimir Putin

Opozanţii şi apărătorii drepturilor omului din Rusia au lansat, joi, pe Internet o campanie de strângere de semnături pentru a cere demisia puternicului premier Vladimir Putin.

34 afișări
Imaginea articolului Campanie pe Internet în Rusia, pentru demisia lui Vladimir Putin

Campanie pe Internet în Rusia, pentru demisia lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nicio reformă nu este posibilă în această ţară atât timp cât Putin este la putere", declară autorii acestei iniţiative pe site-ul putinavotstavku.ru (Putin-demisia!), considerând că Rusia se află "într-un impas istoric".

Printre semnatari figurează Elena Bonner, văduva laureatului premiului Nobel Andrei Saharov, fostul disident sovietic Vladimir Bukovski, campionul mondial de şah Garry Kasparov şi fostul vicepremier liberal Boris Nemţov.

"Proiectul de modernizare (al preşedintelui Dmitri) Medvedev este o imitaţie care are ca scop retuşarea decorului păstrând însă natura regimului autoritar", continuă ei într-o petiţie semnată într-o zi de peste 600 de persoane.

Putin, care nu putea să se prezinte la alegerile prezidenţiale din martie 2008 după două mandate succesive (2000-2008), şi-a desemnat practic un succesor la sfârşitul lui 2007, pe Dmitri Medvedev, ales preşedinte cu susţinerea sa. El a devenit premier, păstrându-şi atribuţiile majore la conducerea statului.

Petiţia este publicată într-un moment în care opoziţia se pregăteşte să ceară demisia lui Vladimir Putin, la 20 martie, în special la Kaliningrad (vest) şi la Vladivostok (Extremul Orient rus).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici