Canada închide graniţele pentru turiştii străini nevaccinaţi împotriva COVID-19

  • Guvernul lui Justin Trudeau a motivat vă doreşte să pună în pericol progresele înregistrate în ceea ce priveşte combaterea virusului.
  • Premierul a fost şi enigmatic, promiţând detalii în următoarele săptămâni, în funcţie de evoluţia pandemiei.
  • De asemenea, frontierele terestre ale SUA cu Canada şi Mexic vor rămâne închise pentru călătorii neesenţiale până cel puţin pe 21 iulie.
2873 afișări
Imaginea articolului Canada închide graniţele pentru turiştii străini nevaccinaţi împotriva COVID-19

Justin Trudeau

Turiştii străini care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor avea voie să intre în Canada pentru un timp, guvernul nedorind să pună în pericol progresele înregistrate în ceea ce priveşte combaterea virusului, a afirmat joi premierul Justin Trudeau, relatează Reuters.

''Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp'', a răspuns premierul Trudeau, întrebat de jurnalişti când li se va permite turiştilor nevaccinaţi să intre în Canada.

Trudeau a adăugat că vor fi mai multe de spus în ''următoarele săptămâni'' în ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor Canadei pentru turiştii complet vaccinaţi. 

Şi americanii ţin obloanele trase. Frontierele terestre ale SUA cu Canada şi Mexic vor rămâne închise pentru călătorii neesenţiale până cel puţin pe 21 iulie, a anunţat duminică Departamentul american pentru securitate internă, informează Reuters.

Prelungirea cu 30 de zile a fost anunţată după ce Canada a făcut publică extinderea restricţiilor care urmau să expire recent şi care sunt în vigoare din martie 2020 din cauza pandemiei noului coronavirus. Executivul american a organizat reuniuni la nivel de grupuri de lucru săptămâna trecută cu Canada şi Mexic.

Departamentul pentru securitate internă a precizat într-un comunicat că a remarcat "evoluţii pozitive în ultimele săptămâni şi participă cu alte agenţii americane la grupurile de lucru ale experţilor de la Casa Albă cu Canada şi Mexic pentru a identifica condiţiile în care restricţiile pot fi relaxate în condiţii de siguranţă şi sustenabilitate"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici