Canada refuză intrarea fostului lider catalan Carles Puigdemont pe teritoriul său

Canada a refuzat să îi permită fostului lider catalan Carles Puigdemont să intre în ţară, în contextul în care Curtea Supremă din Spania a emis un nou mandat internaţional de arestare pe numele acestuia, relatează site-ul postului CBC.

279 afișări
Imaginea articolului Canada refuză intrarea fostului lider catalan Carles Puigdemont pe teritoriul său

Canada refuză intrarea fostului lider catalan Carles Puigdemont pe teritoriul său

Avocatul lui Carles Puigdemont, Stéphane Handfield, a informat că fostului lider catalan i-a fost respinsă cererea privind autorizaţia de călătorie, de care vizitatorii europeni au nevoie pentru a intra în Canada.

Handfield a mai adăugat că va contesta această decizie la Curtea Federală.

„Agentul serviciului pentru imigranţi a ajuns la concluzia că există motive rezonabile, având în vedere acuzaţiile împotriva domnului Puigdemont în urma referendumului din 2017, pentru a îi refuza acestuia accesul pe teritoriul canadian", a declarat Handfield.

Curtea Supremă din Spania a emis în luna octombrie un nou mandat de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, fost premier al Cataloniei şi unul din liderii mişcării secesioniste din această regiune. Puigdemont a fugit în Belgia după eşecul tentativei de obţinere a independenţei Cataloniei în octombrie 2017.

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

Taguri:
canada,
catalonia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici