Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se deplasează spre Kiev - surse

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este în drum spre Kiev şi probabil se va deplasa inclusiv la Bucha, localitate situată la periferia capitalei Ucrainei, unde au avut loc atacuri grave atribuite armatei ruse, soldate cu moartea a numeroşi civili.

951 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se deplasează spre Kiev - surse

Karl Nehammer se deplasează cu avionul de la Viena în estul Poloniei, iar de acolo va merge pe cale terestră la Kiev. Călătoria cancelarului Austriei a început vineri seară, afirmă surse citate de publicaţia Die Presse.

Măsurile de securitate sunt foarte riguroase, iar membrii delegaţiei şi jurnaliştii nu utilizează telefoane mobile, pentru a evita localizarea.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jaroslaw Kaczynski, premierul Cehiei, Petr Fiala, şi cel al Sloveniei, Janez Jansa, s-au deplasat pe 16 martie la Kiev, pentru a demonstra solidaritatea cu Ucraina în contextul invaziei militare ruse.

Ulterior, pe 1 aprilie, Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, a efectuat o vizită la Kiev. În momentul de faţă, în capitala Ucrainei se află Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Conform unor surse, Karl Nehammer se va deplasa şi în localitatea Bucha, situată la periferia Kievului, unde au fost ucişi numeroşi civili în atacuri atribuite armatei ruse. Cancelarul Austriei a condamnat, vineri, atacul asupra gării din Kramatorsk, în estul Ucrainei, soldat cu cel puţin 50 de morţi. "Este vorba de un nou act abominabil", a afirmat Karl Nehammer. Rusia neagă implicarea în atacurile asupra civililor în Bucha şi Kramatorsk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici