Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, critică ţările est-europene care nu acceptă imigranţi, însă recunoaşte: Nici extracomunitarii nu vor să ajungă în ţări ca România

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a exprimat regret că state central şi est-europene nu acceptă solicitanţi de azil în cadrul sistemului UE de redistribuire, observând că şi imigranţii extracomunitari refuză să meargă în ţări precum România, Bulgaria şi Polonia.

10016 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, critică ţările est-europene care nu acceptă imigranţi, însă recunoaşte: Nici extracomunitarii nu vor să ajungă în ţări ca România

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, critică ţările est-europene care nu acceptă imigranţi, observând că nici extracomunitarii nu vor să ajungă în ţări ca România

Sebastian Kurz a criticat politicile Uniunii Europene în materie de imigraţie. "Nu trebuie să spunem că nu putem găsi soluţii la problema imigraţiei". În ultimii ani, s-a reuşit distribuirea la nivelul UE a doar 30.000 de imigranţi extracomunitari. "Atâţia ajungeau în Europa în doar 48 de ore în 2015", a afirmat Sebastian Kurz într-un interviu acordat postului ZDF.

Liderul de la Viena a subliniat că problema imigraţiei extracomunitare trebuie rezolvată prin protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi prin asistenţă acordată ţărilor care sunt surse de migraţie.

Cancelarul Austriei a criticat statele central şi est-europene care nu acceptă imigranţi în cadrul sistemului de redistribuire stabilit de Uniunea Europeană.

"Nu doar că unele state membre refuză imigranţi, dar nici imigranţii nu sunt pregătiţi să meargă în ţări precum Bulgaria, România sau Polonia. Şi chiar dacă am reuşi să îi trimitem cu poliţia în aceste ţări, în câţiva ani ar reveni în Germania, Austria sau Suedia", a continuat Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA.

În cursul întrevederii pe care a avut-o cu Sebastian Kurz, cancelarul german Angela Merkel a criticat, la rândul său, lipsa de solidaritate a unor ţări europene în materie de imigraţie. "Dacă sistemul de protejare a frontierelor externe nu funcţionează corespunzător, atunci, din punctul meu de vedere, nu trebuie să existe ţări care să refuze să dea dovadă de solidaritate", a spus Angela Merkel, potrivit publicaţiei Bayern Kurier.

În decembrie 2017, Angela Merkel a criticat la summitul UE de la Bruxelles refuzul unor state central şi est-europene de a primi imigranţi extracomunitari, subliniind că la nivelul Uniunii Europene nu poate exista doar "solidaritate selectivă". "Avem nevoie de solidaritate în gestionarea imigraţiei nu doar la frontierele externe ale Uniunii Europene, ci şi pe plan intern. Nu poate exista solidaritate selectivă pentru statele Uniunii Europene", afirma Angela Merkel pe 14 decembrie, la summitul Consiliului European aflat în curs la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat înaintea summitului că sistemul cotelor obligatorii pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari a fost ineficient şi a divizat ţările UE. Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici