Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Holodomorului susţinând că foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă, potrivit CNN.

255 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă

Cancelarul german: foametea nu mai trebuie să fie folosită ca armă

Cancelarul german Olaf Scholz s-a alăturat liderilor mondiali pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a foametei Holodomor din Ucraina.

„Foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă", a declarat Scholz sâmbătă, în timpul evenimentului de comemorare a victimelor foametei din epoca sovietică care a ucis milioane de oameni în iarna 1932-1933.

Într-un discurs ţinut la Berlin, Scholz a făcut comparaţii între Holodomor, foametea care a fost pus la cale de liderul sovietic Iosif Stalin prin eliminarea stocurilor de alimente de la ţăranii ucraineni, şi acţiunile actuale ale Rusiei în Ucraina.

„Tacticile îngrozitoare aplicate atunci au presupus izolarea şi confiscarea cerealelor şi a proviziilor alimentare, deportarea forţată a ucrainenilor. Astăzi, suntem uniţi în a afirma că foametea nu trebuie să mai fie folosită niciodată ca armă. De aceea, nu putem tolera ceea ce vedem. Ştim că, vizând infrastructura agricolă din Ucraina şi blocând porturile din Marea Neagră timp de luni de zile, Rusia a exacerbat această situaţie", a declarat cancelarul.

Scholz a precizat că Germania va oferi încă 15,62 milioane de dolari pentru transporturile de cereale din Ucraina, în coordonare cu Programul Alimentar Mondial.

„Puteţi conta pe sprijinul nostru. Fiecare navă care navighează în cadrul acestei iniţiative nu transportă doar cereale. Ea transportă speranţă pentru cei flămânzi din lume. Şi poartă un mesaj important. Mesajul că suntem uniţi, că vom depăşi acest război. Şi că umanitatea noastră comună va învinge", a adăugat Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
foamete,
holodomor,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici